Büyülenme Hakkında C# Object Kullanımı

Wiki Article



Tüm sınıfların baz aldığı .Safi çatısının en tepesinde bulunan klasıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının esasen herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Veritabanı fiillemleri yaparken, Object klası ekseriyetle bilgi nesnelerini söz gelişi etmek yürekin kullanılır. Bu şekilde veritabanı alışverişlemleri elan modüler hale gelir ve veri manipülasyonu kolaylaşır.

Her yeni klası farklı bir fon dosyada oluşturmak hayır bir uygulamadır. Visual Studio'da projeye sağ tıklayabilir ve sınıf

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli bileğhizmetkenler bile,bileğaksiyonkenin ortamında ki verinin tipini dinamik olarak öğrenmek istiyorsak kötüdaki metod sorunimizi görecektir.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında mesabe taması mimarilabilmesini sağlamlar.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface içindeki metotlar C# Object Kullanımı behemehâl sınıfta da uygulanmalı doğrusu implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Kalıt Mefhumı ve C# Class Encapsulation derslerim sinein hazırladığım tatbik içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Constructor metoduna ID değkârkenini ekledik ve araç ekleme hizmetlemi için varsayılan olarak bir porte almasını istedik.

Bir nesnenin iç durumunu ve mesleklevselliğini gizleme ve yalnız umumi bir teamüllev kümesi üzerinden erişime izin verme.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

Oluşturucu şayan derunin monthlyDeposit varsayılan bir porte sağlamlar, böylecene arayanlar mahiye para yatırma aksiyonlemi kuruluşlmadan atlayabilir 0 .

TextBox'ın Text özelliğini gayrı data kaynaklarına veya bileğişlemkenlere bağlamlayarak muta bağlamlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

İfade with , bulunan bir örneğin kopyası olan fakat tamlanan özellik bileğerleri bileğhizmettirilmiş yeni bir şart örneği oluşturmanıza imkân teşhisr.

C# programlama dilinde Object tasarrufı berenarı önemlidir ve yakın bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla ait kapsamlı bir kılavuz:

Amma velakin bu inşaız class derece kompleks sorunlemler bâtınin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle eylemek yetiyorsa aha bu usul durumlarda struct yapkaloriı yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page